Utställarinformation

Allt du behöver veta inför ditt mässdeltagande

Vanliga frågor och svar

Förberedelser

Nu har ni bokat er monter till Personal & Chef Göteborg 15-16 mars 2022 på Åbymässan och det är hög tid att börja förbereda ert deltagande. Gå igenom nedan punkter och bocka av dem så snart du kan.

I närheten av Åbymässan finns ett flertal hotell vi kan rekommendera.

Åby hotell
Scandic Mölndal
Good Morning Hotel

Läs mer om de olika boendealternativen i nära anslutning till Åbymässan här.

Svenska:
Easyfairs arbetar hårt med säkerhets- och sanitetsplaner för att säkerställa att våra evenemang ska vara säkra platser att mötas och göra affärer under de kommande månaderna och åren. Vi investerar i ett brett utbud av lösningar, från ökade hygienprocedurer till teknik för att underlätta social distans och en oklanderlig sanitetsnivå. Inga åtgärder är för stora för oss när det kommer till att, på alla sätt möjliga, bevara hälsan och säkerheten för både personal, utställare och besökare. Läs mer här.

English:
Easyfairs is working hard on safety and sanitary plans and protocols in order to ensure our events are safe harbours for communities to meet and do business in the months and years to come. We are investing in a wide range of solutions from increased hygiene procedures to technology to facilitate social distancing and an impeccable level of sanitation. Easyfairs will not stop at anything to preserve the health and safety of its staff, exhibitors and visitors in every possible way.

När ni bokade er monter bokade ni även ett EasyGo-paket. GoVisibility, GoLeads, GoPlus eller GoPremium är våra fyra paket. För att se vilket paket ni bokat, vänligen se orderbekräftelsen eller logga in på My Easyfairs. 

Gemensamt för samtliga paket är:

 • Access till My Easyfairs
 • Visa er företagsprofil online
 • Visa era produkter/tjänster online
 • Bjud in era kunder & prospekts
 • Utöka ert professionella nätverk

Läs mer om EasyGo-paketen här

Det finns attraktiva marknadsföringsytor på flera platser på Åbymässan där ni kan synas med ert budskap.

För mer information kontakta:

Åsa Spansk
Sales Executive
+46 730 30 71 00
asa.spansk@easyfairs.com

För byggnation och reklambudskap etc. som överstiger 2,50 meter tillkommer en avgift. Detta gäller ej monterbelysning. Konstruktioner högre än 2,50 meter kräver förankring mot tak med säkerhetsvajer. Vänligen kontakta ansvarig säljare Åsa Spansk och ansvarig projektledare på Workman Event vid eventuell önskan om höjdbyggnation.

Åsa Spask: 
0730307100
asa.spansk@easyfairs.com

Workman Events kontaktperson kommer inom kort

Har du planer på att skicka material till din monter redan innan du anländer. Tider för godsmottagningen kommer inom kort.

Leveransadress:
Personal & Chef / Företag / Monternummer

Åbyvägen 6, Norra Lastgården
431 62 Mölndal

Gods som ankommer till mässan och transporteras in till anvisad monter mot en kostnad. Motsvarande kostnad gäller även för avgående gods som lämnas i montern. Dessa kostnader debiteras utställande företag i efterhand. Vänligen se kontakta Workman Event för mer specifikationer eller se Workman Events informationsbrev under fliken “Monterservice via Workman Event”.

Åbymässan eller Workman Event ansvarar ej för gods före, under eller efter arrangemanget.

Att få rätt besökare till mässan är ett teamwork. Både vi som arrangörer och ni som utställare ansvarar för att bjuda in besökare. Statistiken säger att om utställare marknadsför sitt mässdeltagande innan man ställer ut, får man 250% bättre utfall än utställare som inte marknadsför sig. För att maximera just ert deltagande på mässan har vi en del verktyg som hjälper er på vägen:

 • Er utställarsida på vår hemsida
 • Personlig registreringslänk
 • Personliga banners

Er utställarsida på vår hemsida: 
Under “utställarlista” här på vår hemsida syns det ni fyller i inne på My Easyfairs (För att läsa mer detta se fliken My Easyfairs). Här skriver ni om ert företag, laddar upp innovativa produkter och nyheter samt jobbannonser. Statistik visar att de som har en ifylld My Easyfairs profil lyckas i snitt bättre på plats.  Denna information skickas även individuellt till alla besökare som scannat er läsare på mässan.

Er personliga registreringslänk:
Denna hittar ni inne på My Easyfairs under “Bjud in dina befintliga och potentiella kunder” och “inbjudan”. Fördelar med den personliga registreringslänken:

 • Lätt och snabbt sätt att marknadsföra ditt deltagande
 • Samlar leads innan Personal & Chef ens har öppnat dörrarna (alla som har registrerat sig på din länk ser du i MyEasyfairs)
 • Möjlighet att boka in möten med ovan  
 • SMS till din telefon när besökare som har registrerat sig på din länk anländer till Kistamässan (Endast EasyGO leads, plus och Premium)

Personliga banners:
Vi har förberett två olika banners samt en text ni gärna få använda i er marknadsföring. Dessa hittar inne på My Easyfairs under “Bjud in befintliga och potentiella kunder” och “marknadsföringsmaterial”.

Glöm inte heller att tagga oss på Facebook och LinkedIn @Personal&Chef samt använda vår hashtag #personalchefsthlm på sociala medier.

Den tekniska information från Åbymässan och Workman Event innehåller råd, regler och praktisk information kring beställningar, höjdbyggnation och mässhallen.

Workmans informationsbrev skickas ut under hösten.

Kontaktperson på Workman Event kommer inom kort.

Vad är My Easyfairs:
Majoriteten av besökarna planerar sitt besök via vår hemsida. Det som fylls i inne på My Easyfairs är det som syns i vår utställarlista på hemsidan. Här kan ni presentera ert företag, era produkter, nyheter och jobbannonser. Under mässan kan besökarna kan scanna er läsare med deras smart badges (namnskyltar) och få er informationen ni lagt upp skickad till sig via e-mail.

Genom My Easyfairs kan du även:

 • Bjuda in era kunder genom er personliga länk
 • Registrera monterpersonal
 • Skapa inlogg till dina kollegor så de också kan redigera informationen
 • Se vilket EasyGo-paket ni bokat

Logga in på My Easyfairs:
När ert företags monter bokades fick personen som gjorde bokningen ett e-mail från ”My Easyfairs” med en 
länk till systemet med uppmaningen att bekräfta e-postadressen samt välja lösenord. E-postadressen är användarnamnet och det lösenord som väljs blir lösenordet. Om lösenordet glömts bort välj ”Glömt lösenord” följ instruktionerna. I vissa fall när det krånglar kan det hjälpa att byta webbläsare och testa på nytt.

Har ni fyllt i era uppgifter tidigare? Dessa uppgifter finns kvar inne på My Easyfairs, Ni behöver logga in för att det ska komma upp i den aktuella utställarlistan på hemsidan.

Lägg till fler användare:
Ni kan själva bjuda in varandra till My Easyfairs om ni önskar att fler personer inom företaget har tillgång till kontot.

Länk till My Easyfairs

Vi ger inte ut några besökarlistor. Ni får tillgång till era leads via ert EasyGo-paket. 

Vi har alltså inget att göra med de mail som går ut där möjligheten att köpa listor erbjuds. Ta bort dessa mail.

Är ni redo?

Personal & Chef börjar närma sig. Nedan punkter ska du som utställare att ha koll på senast veckan innan, självklart också förutsatt att du checkat av listan gällande förberedelser.

ÅBYMÄSSAN
Mölndal/Göteborg

Åby Arenaväg 10
431 62 Mölndal

Med några enkla knep kan ni som utställare maximera ert deltagande. Här kommer en kort checklista:

 • Uppdatera er profil i My Easyfairs
 • Sprid er medverkan i era kanaler och bjud in era egna kunder med er personliga länk som ni finner inne på My Easyfairs. 
 • Lägg tid och engagemang på er monter så den ser visuellt attraktiv ut för besökare. Ett tips är även att attrahera besökarna med någon form av aktivitet som exempelvis en tävling eller testa på minigolf eller bjud på något gott.
 • Ha rätt personer på plats. Välj ut era mest engagerade och kunniga personer att ha i montern.
 • Engagera er monterpersonal. Ha tillräckligt med personal och planera tid för raster samt lunch.
 • Använd både VisitConnect och Smartbadge-läsaren aktivt under mässan.
 • Glöm inte följa upp efter mässan! Leads finner du inne på My Easyfairs och inne på VisitConnect-portalen.

Som utställare på ett Easyfairs event får ni ta de av en exklusiv onlineutbildning med tillsammans mässakademin. Där vi går igenom hur ni lyckas bäst på en mässa. Se onlineutbildningen här.

Kort och gott, förbered er väl för att bli bäst!

Mer information kommer närmre mässan.

Via My Easyfairs registrerar ni er monterpersonal. All monterpersonal måste ha ett personligt utställarkort på mässan. Så här går ni till väga för att registrera monterpersonalen:

 1. Logga in på My Easyfairs 
 2. Klicka på ”hantera monter” på den aktuella mässan.
 3. Gå in under fliken ”förbered din monter”.
 4. Klicka på ”registrera din personal” under avsnittet ”monterpersonal”.
 5. Klicka på ”registrera din personal” i den nya vyn.
 6. Ett nytt fönster öppnas.
 7. Klicka på ”Personnel” (den andra fliken högst upp på sidan i det blåa fältet) om du inte hamnat där automatiskt.
 8. Klicka på ”+ new” och lägg till monterpersonalens uppgifter. Klicka på next.
 9. Personen får nu ett mejl med sitt utställarkort till den mejladressen du angav.

Det finns gott om parkering utanför Åby Arenas huvudentré.
Vi erbjuder även laddstolpar för elbilar.

Vi placerar er läsare i er monter till första mässdagen, ni ser till att den står synlig för besökarna. Med denna läsare kan ni förvandla era besökare till kvalificerade leads. Läsaren är en trådlös sensor och när besökarna touchar läsaren med sin smartbadge (namnskylt) samlar de automatiskt in den information om ert företag som ni har lagt upp på My Easyfairs. Denna information skickas till besökarna i ett sammanfattande e-mail i slutet av mässdagen. 

Om du har ett GoLeads, GoPlus eller GoPremium får du en lista med kontaktuppgifter till de som touchat din läsare. Listan hittar du inne på My Easyfairs efter mässans slut.

Så här ser läsaren som placeras i er monter ut: 

Denna måste återlämnas till teamet för Personal & Chef vid stängning.

Med appen VisitConnect kan ni scanna information om besökarna i er monter, helt enkelt genom att scanna QR-koden på deras smartbadges (namnskyltar). Detta underlättar i er uppföljning efter mässan och ser till att ni inte tappar bort viktiga visitkort eller kontaktuppgifter.

Ladda ner guide här

Ca 1 vecka innan mässan får kontaktpersonen för mässan ett VisitConnect-mail med en personlig länk. Följ denna länk och skapa ett personligt användarnamn och lösenord alternativt logga in med befintliga uppgifter från tidigare mässa.

När ni är inne i portalen, klickar ni på ”manage my scan licenses”, här ligger er/era licenser. Fyll i mejladress på den/dem i monterpersonalen som ska använda appen. Personen i fråga får då ett mejl skickad till sig med en QR-kod. Denna ska scannas med appen som hämtas i Appstore eller Google Play. Appen kan laddas ner på en mobiltelefon eller Ipad.

När telefonen eller Ipaden är aktiverad kan ni scanna besökare på plats på mässan. Observera att ni kan inte ändra enhet när QR-koden väl är scannad och aktiverad på en enhet. 

Under inflytten får ni en läsare i er monter, ni ser till att placera detta synligt för besökaren när ni är på plats.Denna tar besökaren själv initiativet till att scanna med sin smartbadge om denne vill ha mer information om ert företag men inte vill/har tid för ett samtal. I slutet av dagen får de som touchat er läsare en sammanställning av de montrar de scannat via e-mail. Den information som skickas om er är de som ligger inne på My Easyfairs. Ni kan se vilka besökare som har touchat er läsare inne på My Easyfairs, men här får ni ingen möjlighet att skriva ytterligare anteckningar. Dessa leads blir inte lika ”varma” som de ni scannar med VisitConnect.

VisitConnect är mer på utställarens initiativ då det kräver en konversation för att kunna scanna besökarens smartbadge. I VisitConnect kan ni ta anteckningar och förbereda frågor så ni enkelt kan följa upp efter eventet. Exempel på frågor kan vara ”Hur föredrar personen att bli kontaktad”, ”Vilka produkter är personen intresserad av?” ”När vill personen bli kontaktad?”. Sådana frågor som underlättar när kontakten ska tas efter mässan. Dessa leads hittar ni i appen och på ert konto för VisitConnect, som kontaktpersonen för mässan har skapat.

Mässdagarna - Nu kör vi

Personal & Chef 15-16 mars 2022 är nu här. Nu börjar det viktiga som vi alla förberett oss för. Det blir två fullspäckade dagar med kompetensutveckling, nätverkande och massa annat. Ert arbete i montern är viktigare än någonsin, varmt välkomna!

Så fort mässan stänger är det otroligt viktigt att vi i teamet för Personal & Chef får tillbaka läsaren som placerats i er monter under inflytten. Dessa lämnar tillbaka i utställarloungen där ni har möjlighet att återboka er monter. Exakt placering presenteras senare.

Så fort mässan stänger är det OK att packa ihop montern. Ni får alltså inte packa ihop den innan. Om någon ska hämta upp ert material senare är det viktigt att materialet packas ihop och märks tydligt. Mer information kommer senare.

Öppettider:

15-16 mars 2022.

Mer information om era tider för mässan kommer senare.

Utvärdering

Slutet för nu, början på något nytt. Mässan är över och nu är det viktigt med utvärdering av genomförandet. Här kommer de bästa tipsen för hur ni tar ert deltagande hela vägen in i mål.

Läsaren:
Ni hittar alla besökare som touchat eran läsare inne på My Easyfairs dagen efter mässan under “se resultat” och “ladda ner leads”.

VisitConnect:
De smartbadges ni scannat mer VisitConnect-appen finns i appen och på ert VisitConnect konto.

Vi som arrangörer skickar ut enkäter till alla som stått i er monter där ni får möjligheten att utvärdera mässan som gått. Er åsikt är otroligt viktig för oss då vi ständigt vill utvecklas och möta era förväntningar. Stort tack på förhand för ni tar er tiden för att besvara dessa.

Kontakta Åsa Spansk för mer information, ni kan även besöka vår hemsida personalchefsthlm.se.

Under mässan har ni som företag haft möjlighet att prata med någon av våra säljare för att boka en monterplats till kommande mässor. Glöm inte bort att boka er monter och hålla koll på orderbekräftelsen som kommer till kontaktpersonens e-mail.

Hittar du inte svaret ovan?

Scroll to Top