Skaffa superstruktur
- Få mer tid över

I en tid då tempot blir allt högre, informationsvägarna blir allt fler och valmöjligheterna ökar, behöver vi själva hitta de arbetssätt som passar just oss och vår roll. David Stiernholm, Sveriges enda struktör har tipsen och verktygen som hjälper dig att lyckas. Varje dag hjälper han människor och företag att bli mer effektiva genom att skapa bättre ordning och struktur.

– När man har en god struktur, krånglar saker i jobbdagen mindre. Man har bättre framförhållning, inget faller mellan stolarna och man kan lättare arbeta ostörd och med fullt fokus närhelst man behöver.

Den som har god struktur behöver inte hålla koll lika mycket, då man istället har strukturverktyg som hjälper till att hålla koll. Med hjälp av dessa verktyg är det fler saker än annars som löser sig med automatik och man kan istället välja att koncentrera sig på det man helst vill fokusera på – sitt ledarskap, till exempel.

David Stiernholm, Sveriges enda stuktör, förespråkar “Superstuktur”. Med det menar han väl utvalda arbetsvanor som bidrar till kontroll över din arbetssituation. Istället för att hamna i en ohanterbar situation där det lätt “blir för mycket” är det viktigt att själv behålla kontrollen och styra hur mycket det faktiskt blir. 

Davids 3 bästa strukturtips:

  1. Håll koll på det du har att göra på så få ställen som möjligt – helst bara ett.
     
  2.  Bestäm själv när du kollar mail, läser meddelandeflöden och är tillgänglig för andra – överlåt inte åt mailen att bestämma när den vill ”bli kollad på” eller andra när de vill ha din uppmärksamhet. Såklart ska du vara tillgänglig, men det är du som styr (och som tar konsekvenserna av ditt beslut).
     
  3.  Prioritera de uppgifter som bidrar till de mål du ansvarar för, för det är de som är de viktiga. Gå inte i fällan att du prioriterar allt som är bråttom bara för att det är (eller låter) bråttom.

David kommer att föreläsa på Personal & Chef Göteborg om superstruktur och hur man kan vinna flera fördelar genom att organisera, automatisera och fokusera.

David Stiernholm hjälper företag och organisationer att bli mer effektiva genom att skapa bättre ordning och reda, via sitt företag Stiernholm Consulting. Sedan starten 2004 har David arbetat med att utforska struktur för att skapa smidigare arbetsdagar. Han har arbetat med allt i från väletablerade storföretag till entreprenörsföretag i uppstartsfas.

David har skrivit tre böcker inom ämnet; “Klart! Bli superstrukturerad på 31 dagar”, “Målmedveten – prioritera rätt och säg nej med gott samvete” och “Förenkla på jobbet – gör det krångliga lätt”.

Scroll to Top