Fem tips vid investering i nytt personalsystem

  1. Ta fram en tydlig kravspecifikation. Många som köper in system gör misstaget att de inte skriver en kravspecifikation innan de träffar leverantörer. Se till att skapa samstämmighet kring vad det är ni behöver redan från start, så förbättrar ni förutsättningarna för en snabb och smidig process.

  2. Låt leverantören visa vad de går för! Precis som när en arkitekt får i uppdrag att rita ett hus så kommer en professionell systemleverantör kunna presentera en ultimat lösning efter att ha fått veta vilka dina önskemål och behov är.

  3. Kolla referenser. Be systemleverantörerna om referenser från er egen bransch. Prata med, besök gärna, och ta reda på hur systemet fungerar ute i verkligheten.

  4. Tänk långsiktigt! Den nya systemlösningen ska hålla över tid. Se över er organisation i samband med införandet av ert nya system så att den nya systemlösningen är väl uppdaterad från början. När ert företag växer behöver ni ha ett system som kan växa med er.

  5. Involvera olika delar av organisationen i presentation och upphandling. På så sätt får ni både in viktiga synpunkter och perspektiv samtidigt som ni bäddar för en lyckad förankring ute i organisationen.
Fem tips är framtagna av Flex Applications AB

Flex Applications är ett företag med drygt 90 anställda som alla brinner för att tillhandahålla den bästa och smartaste lösningen för våra kunder. Vi har ständigt ”örat mot rälsen” och ligger i framkant med våra produkter och tjänster. Dessutom gillar vi att jobba kundnära och är väldigt lyhörda för våra kunders önskemål och behov. Vår ambition är också att tillhandahålla Sveriges bästa support med tillgänglighet och serviceanda i fokus.

Flex Applications erbjudandet: mer tid över för kärnverksamheten och mindre onödig administration genom marknadens modernaste molnbaserade helhetslösning inom personaladministration med ett användarvänligt, lättåtkomligt och flexibelt gränssnitt. Vår vision: ett gränssnitt, färre integrationer, en databas och en support. För mindre företag har vi ett enklare systemstöd för tid, resor och lön som är kostnadseffektivt, användarvänligt, lättillgängligt och lätt att komma igång med. För företag som vill lägga ut sin löne- och personaladministration eller delar av den erbjuder vi våra tjänster via Flex Services. Vi har expertis inom området och tar gärna hand om företagens löne- och personaladministration, så att de kan lägga sin tid på sitt affärsområde istället.

Läs mer på företagets hemsida >>

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Scroll to Top